Mali jezični savjetnik za bolju poslovnu komunikaciju

Jezikom se sporazumijevamo, prenosimo poruku, izražavamo misli i osjećaje. Da bismo u tome bili uspješni, valja poznavati barem najosnovnija pravila. Upravo zato nastala je ova knjiga – mali jezični savjetnik u kojem su sabrana ona jezična pravila i savjeti koji se odnose na jezične probleme na koje najčešće nailazimo u poslovnoj komunikaciji.

– Marijeta Matijaš, autorica knjige

Od kojih se sve dijelova sastoji poslovno pismo te kako bi ono pravilno trebalo biti napisano tema je kojoj smo posvetili prvi dio knjige. E-komunikacija vrlo je česta u poslovanju pa smo posebno poglavlje posvetili e-pošti. U drugom dijelu knjige na što jednostavniji i razumljiviji način nastojali smo objasniti u praksi česte jezične pogreške i nedoumice te ponuditi rješenja koja su u skladu s jezičnom normom hrvatskoga jezika. Knjigu smo dopunili i popisom čestih kratica u poslovnoj komunikaciji te uputama kako ih pravilno pisati.
Ovaj priručnik namijenjen je prije svega poduzetnicima i obrtnicima, predstavnicima organizacija civilnog društva, ustanova te jedinica lokalne i regionalne samouprave, ali i svim drugim osobama koje nisu jezične struke, a žele poboljšati svoje komunikacijske vještine u poslovnom okruženju.

Izdavač: Kreacija j. d. o. o.
Godina izdanja: 2017.
Format: 17 x 24 cm
Broj stranica: 96
Meki uvez
Cijena knjige: 124,00 kn

Ova je knjiga ispunila sva moja očekivanja jer na jednostavan, pregledan i jezgrovit način daje odgovore na moje nedoumice u pisanju. Najviše mi se sviđa dio o najčešćim jezičnim pogreškama u poslovnoj komunikaciji jer pokriva zbilja gotovo sve što mi treba, a pregledno je i mogu brzo doći do ispravne informacije.

Nataša Vrsaljko Alić
Life and Business coach

Uz kišu, ovaj vikend sam pročitala tvoju knjigu i htjela sam te pohvaliti… Naišla sam na stvari koje su me vječno mučile i na neke detalje o kojima se često raspravlja koja je ispravna verzija. Svaka pohvala. Spremila sam ju uz stol jer vjerujem da tijekom pisanja ću se svako malo konzultirati.

Ivana Marić
Turistička agencija

Počela sam s vremenom zaboravljati neke bitne značajke vezane uz hrvatski jezik i kupnjom knjige dobila sam i podsjetnik i odgovor na mnoge nedoumice s kojima sam se svakodnevno susretala, pogotovo u pismenom izražavanju. Knjiga je vrlo pregledna, jasna s mnoštvo korisnih primjera i objašnjenja. Mislim da je ovo izvrsna investicija u edukaciju, a autorica je prilagodila knjigu svim uzrastima, kako za privatne, tako i za poslovne svrhe. Meni knjiga, između ostalog, pomaže u jednom hobiju, a to je blog o životu glazbenika koji možete čitati na stranici www.glasnologijaa.blogspot.hr.

Marijeta Gregov

Priručnik je odličan! U potpunosti primjenjiv u svakodnevnoj praksi. Jednostavan za snalaženje u poglavljima gdje se na brz način može pronaći ono što se traži. Također mi se posebno sviđa posljednje 15. poglavlje – PREPORUČUJEMO gdje su navedene korisne poveznice i jezični savjetnici na mreži. Svaka pohvala!

Hiacinta Macuka

Mali jezični savjetnik odlična je pomoć svima koji svakodnevno u svom poslu koriste pisanu riječ. Često smo u dilemi kako što napisati, koji izraz koristiti. Mali jezični savjetnik jednostavna je i pregledna “prva pomoć”.

Nataša Vitasović,
glasnogovornica PU istarske

“Mali jezični savjetnik za poslovnu komunikaciju” je fenomenalan priručnik za sve koji žele poboljšati svoju poslovnu komunikaciju.

Livija Faić,