U Multimedijalnom centru na medulinskoj placi u petak, 8. 2. 2019. u 18 sati održat će se promocija medulinske slovarice “Kad se miće ruke slože” autorice Maje Čerljenko.
Slikovnica je rezultat suradnje udruga MedulinArt, Udruge gluhih i nagluhih istarske županije i dva druga razreda osnovne škole dr. Mate Demarina u Medulinu čiji su učenici izradili ilustracije pod vodstvom umjetnice Vjekoslave Sošić iz UGNIŽ-a i članova likovne sekcije MedulinArt. Naslovnice je prekrasno oslikao Mika Oros – učenik 4. r. škole u Medulinu, a čarobni lik Ćukija Pero Šćulac.
Slikovnica je zamišljena kao pomoć u učenju ne samo slova već i dvoručne abecede znakovnog jezika uz fotografije koje je izradila fotografkinja Ana Lorencin Buljan koje su ključni dio kroz cijelu slikovnicu.
Na promociji sudjeluju autorica, Ivana Demarin – predsjednica udruge MedulinArt, Svetlana Cukerić – predsjednica UGNIŽ-a, Marijeta Matijaš – lektorica i savjetnica, učiteljice i učenici dva druga razreda OŠ u Medulinu te folklorna skupina i zbor iste škole. Općina Medulin – izdavač ove slovarice – prepoznala je veliku važnost gradnje ovog mosta između gluhih i čujućih financirajući cijeli projekt.