Piše li se s ili sa? Kada treba koristiti priloge kamo, kuda i gdje? Kako treba pisati riječi stranog podrijetla? Možemo li ih čime zamijeniti? Što su to pleonazmi i zašto su oni štetni i nepotrebni u pisanoj komunikaciji?

 

Na ova i brojna druga pitanja dajemo odgovor na radionici “Unaprijedi svoju pismenost” namijenjenoj svakome tko drži do svoje pismenosti, profesionalnosti i kvalitete u komuniciranju. Radionica je nastala na temeljima radionice “Pismenost u medijima” održanoj u Puli i Pazinu namijenjenoj ciljano novinarima.

Na edukaciji se bavimo najčešćim jezičnim pogreškama te jezičnim problemima različitih struka, stranim riječima i njihovom (ne)prilagodbom hrvatskome jeziku, pleonazmima i publicističkim stilom!

Edukacija je interaktivna s brojnim primjerima iz prakse i odgovaramo na sva vaša pitanja!

Edukaciju organiziramo u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem “Augustin Vivoda” Buzet.

Voditeljice: Marijeta Matijaš, prof. hrvatskog jezika i književnosti i lektorica i Matea Glavinić, univ. bacc. philol. croat. et hist.

 

SLJEDEĆI TERMIN: srijeda, 4. 12. 2019. od 16.30 do 20.30 (4 sata)
LOKACIJA: Buzet (adresu šaljemo po zaprimljenoj uplati kotizacije)

 

Broj polaznika ograničen je na 10 osoba kako bi rad bio kvalitetniji i interaktivniji. Polaznici po završetku edukacije dobivaju potvrdu o sudjelovanju i skripte.

KOTIZACIJA: 250,00 kn po osobi
PDV nije uračunat u cijenu temeljem čl. 90 st. 2 Zakona o PDV-u.

U cijenu su uključeni svi radni materijali.

Edukaciju bi trebao proći svatko tko se u svom poslu susreće s pisanjem i pisanom komunikacijom. Odlično tematski i vremenski organizirano, obuhvaćene najčešće pogreške i jezične nedoumice s kojima se svakodnevno susrećemo. Bez puno teorije, uz konkretne primjere i objašnjenja, Marijeta i Matea vodile su nas kroz trosatnu edukaciju i prenijele nam korisna znanja kako bi naša buduća komunikacija, pisana ali i govorna, bila točnija i jezično ispravnija. Preporuka svima koji rade u medijima i odnosima s javnošću ali i poslovnim ljudima.

Nataša Vitasović,
glasnogovornica PU istarske i predsjednica Gea Pula

Zahvaljujem na kreativnoj radionici s poučnim primjerima pogrešaka iz naše novinarske svakodnevice. Vrlo korisno i primjenjivo. Nema sumnje da ćemo u svojem daljnjem javnom radu biti osvješteniji i kvalitetniji. Ulaganje u vlastito znanje uvijek se isplati višestruko. Sve pohvale!

 

Jelena Vitasović,
novinarka, urednica i voditeljica

U novinarskom poslu važno je često “ponoviti gradivo”, kako bismo manje griješili u pisanju i čitanju tekstova. Znanje otvara nove mogućnosti i pruža nam priliku da budemo kvalitetniji u onome što radimo. Upravo je tako bilo i na ovoj radionici. Zanimljivo, poučno i korisno. Interaktivan pristup, mnoštvo primjera te međusobna komunikacija edukatorica i polaznika. U kratko se vrijeme prisjetiš zaboravljenog, ili naučiš nešto novo. Sve to ovu edukaciju izdvaja od ostalih, stoga se nadam novim sličnim susretima na temu pismenosti. Rado bih ponovila!

Vedrana Kučina
novinarka, urednica i voditeljica

Na svakom predavanju naučim nešto novo i vrlo korisno pa je i danas bilo tako. Ja nisam izvorna govornica hrvatskog jezika i današnja radionica bila mi je izuzetno zanimljiva. Na jednostavan i pristupačan način ukazane su najčešće greške koje i ja radim u pisanoj komunikaciji. To će mi mnogo pomoći u daljnjem učenju.

Larisa Močibob

Radionica “Pismenost u medijima” je vrlo korisna i trebao bi je pohađati svatko tko stvara pisani sadržaj – od službenih dopisa, poslovnih tekstova na web-stranicama do objava na društvenim mrežama. Na ovoj radionici naučit ćete koliko malo znate.

Tomislav Čubrić,

Puno sam naučila u kratkom vremenu. Radonica je interaktivna i predavačice odgovaraju na sva pitanja. Sve je obrazloženo na vrlo jasan i zabavan način.

Radionica je bila jako poučna te ću sigurno koristiti materijale i stečeno znanje u svakodnevnom poslu.

Suzana Benvenuti
Select Media, obrt za marketinške usluge

Iznimno stručno i korisno, uz velik broj svakodnevnih praktičnih primjera jezičnih pogrešaka, a opet u ležernoj atmosferi i uz diskusiju, Marijeta Matijaš i Matea Glavinić učinile su da je gotovo 5 sati radionice proteklo kao školski mali odmor. Svakome tko želi ili mora pisati pravilno, velika preporuka za radionice, literaturu i usluge koje radi Kreacija.

Ivan Guštin
Loading