Danas gotovo da nema poslovanja bez istupanja u javnosti jer ipak su naši korisnici pretežito dio javnosti i mi ih najprije moramo pronaći kako bismo im se obratili. Često im se obraćamo javno – putem društvenih mreža, medija, na sajmovima, skupovima i sl. Često prvi kontakti budu ostvareni upravo usmenom komunikacijom pa moramo znati kako se predstaviti, što činiti, a što ne činiti s rukama, kamo gledati, kako složiti suvislu rečenicu, kako slušati sugovornika…

 

O javnom nas nastupu ne uče u školama, a sastavni je dio našeg odraslog života. U poslovanju to je i neophodna vještina o kojoj ponekad i ovisi čitavo naše poslovanje. Snalazimo se, promatramo druge, učimo od drugih, ali uglavnom pasivno. Tek se rijetki odluče na tečajeve i edukacije na kojima dobivaju korisne alate koje zatim moraju primijeniti u praksi.

Strah i trema u nebrojenim situacija prevladaju, svoj nastup ocijenimo lošim (jako smo dobri i oštri kritičari prema sebi) i tu negdje zapnemo. Kad god možemo izbjegnemo javno nastupanje, a baš kad je neophodno, usudimo se, nerijetko „pomažući“ si kakvom „kratkom“ ili sredstvima za smirenje. Oh, koje li greške!?

 

Što je javni nastup?

Kada kažemo javni nastup, većina će pomisliti na pozornicu, mikrofon, brojnu publiku i govornika koji joj nešto kazuje. Neće biti u krivu, no nije samo to javni nastup.

Javni nastup je svako javno izlaganje ili kazivanje poruke publici. Poruku možemo slati verbalno i neverbalno, a javni nastup može biti formalan ili neformalan. Može se odvijati pred govorniku poznatim i nepoznatim osobama, a može se odvijati i na stranom jeziku, uz simultani ili konsekutivni prijevod, uz prijevod na znakovni jezik ili pak na daljinu (videokonferencija).

Da bismo bolje razumjeli sebe, okolinu i uopće kako javni nastup funkcionira te kako se najbolje za njega pripremiti, valja znati od kojih se sve elemenata sastoji. Iako se nerijetko na brojnim treninzima govori tek o dva ili tri elementa: neverbalnoj komunikaciji, govoru i poruci, valja znati da se javni nastup, neovisno o načinu izvođenja, sastoji čak od sedam osnovnih elemenata: a to su govornik, govor, neverbalna komunikacija, publika, poruka, okolina i uvjeti te tehnički elementi.

Svi navedeni elementi čine, odnosno uzrokuju određeno ponašanje. Neke je moguće kontrolirati, za druge se možemo pripremiti. Nikada nećemo sve 100 % moći kontrolirati, no to nije ni potrebno ako smo dovoljno fleksibilni, otvoreni za promjene i spremni na izazove.

Instant-rješenje nije rješenje!

Uvijek kažem: „instant-rješenje nije rješenje, kao što instant-kava nije prava kava“. Straha i treme ne možemo se „preko noći“ riješiti, ali postoje alati koji nam pomažu da ojačamo samopouzdanje i da u konačnici više vjerujemo sebi, svojim vještinama i sposobnostima. Tome nam služe treninzi, ali i knjige! Upravo je zamisao knjige Umijeće javnog nastupa ta da to bude radna knjiga (work book), knjiga koja će raditi s vama i vi s njom, koja vas vodi po svim elementima javnog nastupa, a vježbama vam pomaže da sami učite i rastete.

Tko je spreman učiti, taj će i napredovati! I zato ne posežite za još jednim instant-rješenjem nego tražite pravo rješenje!

 


Želim znati više: Umijeće javnog nastupa

Piše: Marijeta Matijaš, prof., stručnjakinja za poslovnu komunikaciju

Foto: Pixabay, Sara Šijan

Tekst je objavljen u časopisu Poduzetnik, broj 158, ožujak 2020.

© Sva prava pridržana. Tekst možete preuzeti na svoju stranicu samo uz naše odobrenje, no poveznicu možete dijeliti uz navođenje izvora. Više o autorskim pravima potražite na stranici Izjava o odricanju od odgovornosti.