Umijeće javnog nastupa

Cjeloviti vodič za unapređenje komunikacijskih vještina i javnog nastup

Mnogi su pokleknuli pred strašnim zloduhom zvanim strah pa se nisu ni usudili pojaviti u javnosti. Mnoge je upravo taj strah kočio u ostvarenju najvećih životnih i poslovnih pothvata.
No, bilo je i onih koji su uspjeli! I vi možete biti među njima!

– Marijeta Matijaš, autorica knjige

Pred vama je knjiga koja vas korak po korak vodi kroz javni nastup, a kreće od osvještavanja. Biti svjestan sebe i svog nastupa preduvjet je bilo koje i kakve promjene. Želimo li nešto promijeniti, moramo najprije biti svjesni toga što ne radimo dobro ili što želimo promijeniti.
Brojna literatura o javnom nastupu naglasak stavlja na govorništvo, no govor je samo jedan od čak sedam važnih elemenata koji čine javni nastup koje sam identificirala, a onda i detaljno obradila u ovoj knjizi čemu su najviše doprinijeli dugogodišnje iskustvo rada u medijima i održavanju edukacija o komunikacijskim vještinama.
Ova knjiga jedinstvena je upravo po tome što se bavi svim aspektima javnog nastupa, a to su:
govornik,
govor,
neverbalna komunikacija,
publika,
poruka,
okolina i uvjeti,
tehnički elementi.

 

Knjiga obiluje vježbama i primjerima, a posebne cjeline posvetila sam pripremi javnog nastupa, koja vam pomaže da samostalno unaprijedite svoje komunikacijske i prezentacijske vještine, te primjerima dobre prakse koji će vam poslužiti kao dodatna motivacija i inspiracija na svom putu napretka.

Ne dopustite da izlike i strahovi vladaju vašim životom, a da pravi snovi zbog toga ostanu neostvareni!

Izdavač: Kreacija j. d. o. o.
Godina izdanja: 2019.
Format: 17 x 24 cm
Broj stranica: 232
Meki uvez
Cijena knjige: 199,00 kn

Javni nastup prakticiram aktivno nekih 15 godina (radio, moderiranja, turistička vođenja…) i samim time mogu potvrditi da sve ono što autorica napominje i izdvaja kao bitno apsolutno “drži vodu”. Primjenjivanje teorije u samoj praksi idealno je ako vam ova knjiga živi u kući kao svojevrsni podsjetnik na sve ono što kvalitetan javni nastup ne bi trebalo izostaviti.

Katarina Moškatelo,